was successfully added to your cart.

Инфографиката – моята страст

Не мога да се сетя вече от колко години се захласвам по дизайн на инфографика.

Иска ми се да напиша повечко защото това засяга и цял един отделен проект, в който участвам заедно с Георги Иванов и не мога да не призная идеята беше изцяло негова. InfographicsGroup е мястото на което публикуваме всичко. Аз се занимавам основно с графичното оформление и дизайна, а Георги събира данните. Получиха се няколко добри инфографики, които са уникални и нямат аналог в България. Ценна е както информацията в тях, така и цялостната работа по създаването им.

Честно казано доста труд се хвърля, но пък една инфографика представя доста данни, които са удобни за анализ. Възможностите са неограничени на практика. Важното е да има интересна тема, в която данните да се съпоставят и изобразят по един, или друг начин. Отдолу ще напиша няколко типа, които предизвикват интерес.

Бизнес инфографиките дават структурирани отговори на много въпроси. Тримесечие, годишен отчет като всичко най – важно се смества на практика в една картинка. Освен, че е прегледно, е много удобно за сравнения в по – дълъг период, като е възможно и тенденцията в годините също да се добавя.

Видео инфографиките са висшия пилотаж в бранша. Те съчетават в себе си всичко – подходящи са за директни продажби, маркетинг, реклама  – всичко За жалост са доста тежки за изпълнение и изискват сериозен ресурс от време и умения.

Статистическа инфографика – сухите статистически данни, които са поднесени по един интересен и креативен начин си струва да се прегледат.

Образователна инфографика – колкото и консервативно да е нашето образование скоро ще трябва да се промени и да стъпи в крак с новите тенденции. Преимуществата са ясни въпрос на време е да започнат да се използват и в часовете.

Това отдолу е политическа инфографика. Тя се ползва основно с цел да събере към себе си линкове и споделяния. Знаем, че в България от футбол и политика всички разбират. Повече инфографики  вижте в портфолиото.

 Народните ни представители:

Инфографика

Инфографика за професиите и интересите на народните представители в България

 

 

ФОРМА ЗА ЗАПИТВАНЕ