Какво е лого и какво представлява услугата – „Изработка на лого“?

Въпреки, че щом сте попаднали на тази страница сте наясно с термините – лого, марка (бранд), фирмена идентичност, бизнес визия, и т.н. искам да внеса малко пояснения относно това що е то „лого“ и каква е ролята му в бизнеса ви. Аз съм Даниел Стойнев и се занимавам основно с този сектор от бизнеса на Creative ideas & design.

Знакът, с който потребителят асоциира вас и марката ви.

Това е! Сами разбирате, че логото трябва да носи послание в себе си, да е асоциативно (свързана с бизнеса, или услугата Ви), да е максимално изчистено и опростено, без излишни елементи, цветове и т.н. В най – добрия случай дори логото е едноцветно, а в най лошия случай изглежда добре в монохромен вариант и е разпозваваемо.

За да разберете точно какво имам предвид ще ви накарам да си помислите за NIKE.

Винаги давам този пример защото е типичен. Въпреки, че различните хора харесват различни продукти на бранда, всеки има в главата си образа на запетаята. Такива като мен (И вероятно хора от фирмата) знаят, че логото им означава комета, символизира скорост и т.н, но най – важното е, че логото носи силата на марката. Когато аз създавам лого винаги искам да направя максимално опростено и максимално асоциативен знак, който да носи в себе си индивидуалността на вашия бизнес. За различните видове лого смятам да пиша в блога. А преди да разгледате цените вижте портфолиото ни и задължително прочетете статията : „Десет неща, които креативните дизайнери знаят“

Друг пример, който ще ви дам е нашето лого:

лого дизайн

изработка на лого

Каква е асоциацията, която ви носи то?